Tennis- en/of padelles voor leden
Alle trainingen worden verzorgd door Tennis Management Limburg (TML). TML is werkzaam als detacheerder en verzorgt de trainingen bij meerdere verenigingen in Midden-Limburg.

Onze vaste TML-trainers zijn Bianca, Juul & Gijs.

Je kunt alléén tennis- of padelles volgen als je lid bent van T.P.C. Helios. Aanmeldingen voor trainingen kunnen pas verwerkt worden na een bevestiging van het verenigingslidmaatschap door het secretariaat van T.P.C. Helios. Administratieve- en financiële afhandeling van de lessen loopt direct via TML.

Trainingen op het park
We trainen voor tennis in blokken van 16 weken vanaf maart/april in het zomerseizoen en september/oktober in het winterseizoen. De blokken voor padellessen bestaan uit 5 lessen per blok en starten vaker gedurende het jaar. Alle lessen worden op het park gegeven (outdoor, kunstgras). Leden ontvangen voor de start van een trainingsseizoen/blok een link om zich op te geven voor een nieuw lesblok.  Gedurende het seizoen is instromen bij de tennislessen ook mogelijk, daar waar er ruimte is en het niveau past. Je dient dan rechtstreeks contact op te nemen met TML.

Ieder seizoen dien je je opnieuw voor de lessen aan te melden. Zo kan een ieder zijn voorkeur (dag/tijd) ook opnieuw uitspreken.

Let op: als je je niet meer opgeeft voor lessen bij TML voor een nieuw seizoen, betekent dit niet automatisch een afmelding voor de vereniging T.P.C. Helios! Het lidmaatschap voor de club loopt door totdat je je schriftelijk afmeld bij het secretariaat.

Kosten trainingen
De kosten worden bepaald door de groepsgrootte en kunnen dus variëren. Met vier personen bedragen de kosten ongeveer € 14,- per les. De lesgroepen kunnen variëren van 4 tot maximaal 10 personen.

Aanpak & afspraken trainingen
De trainingen worden gedurende het hele jaar op het tennispark van T.P.C. Helios verzorgd (outdoor). Er zijn per seizoen in principe 16 lessen gepland. De reguliere lestijd voor zowel jeugd als senioren is 1 uur, bestaande uit 50 minuten les en 10 minuten voor wisseling van de les, warming-up en afsluiting van de les. Voor de lessen worden 2 banen gereserveerd voor het geven van tennisles; padelles wordt gegeven op 1 baan. Tennistrainingen worden gegeven op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag. Voor padel is dit op dit moment 1x in de week; op maandag.

Indien trainingen door slecht weer uitvallen dan zijn de volgende afspraken gemaakt:

 • Indien de trainer al op de vereniging aanwezig is kan incidenteel een theorieles worden gegeven (maximaal 2 trainingsuren). Dit betreft jeugdleden.
 • Is de training tijdig vooraf geannuleerd vanwege de slechte weersomstandigheden, dan komt dit 1x per seizoen voor rekening en risico van het deelnemend lid. Wanneer voor de tweede maal (of vaker) vanwege de slechte weersomstandigheden een ingeplande tennisles geen doorgang kan hebben dan komt dit voor rekening en risico van TML.
 • Bij het afmelden van een training zullen de leden middels een mail bericht op de hoogte worden gesteld. A.u.b. dan ook mede trainingsgenoten informeren ter ondersteuning van dit bericht.  
 • TML streeft er naar om alle uitgevallen lessen in te halen; per seizoen zullen 3 data geselecteerd worden om eventuele inhaallessen in te plannen.

Tennisles voor kleuters

Speciaal voor kleuters (groep 1 en 2) is er Tenniskids Blauw. Dit zijn kortere lesblokken en deze lessen worden ook op ons tennispark verzorgd. Voor het laatste nieuws over Tenniskids Blauw klik hier

Vragen over trainingen? 
Voor vragen over trainingen en beschikbare trainingsuren kun je rechtstreeks bij TML terecht via: tc.helios.trainingen@gmail.com. Op de website van TML vind je ook alle informatie over de overige activiteiten van TML.

 

 

 • Aanmelden TML trainingen padel senioren | mei -juli 2024

  Aanmelden TML trainingen padel senioren | mei -juli 2024

  Oproep van TML: meld je aan voor een nieuwe serie padeltrainingen! Voor wie dat wil, is het

 • Aanmelden TML trainingen padel senioren | mei -juli 2024

  Aanmelden TML trainingen padel senioren | mei -juli 2024

  Oproep van TML: meld je aan voor een nieuwe serie padeltrainingen! Voor wie dat wil, is het